De Nederlandse Vereniging voor Logica & Wijsbegeerte der Exacte Wetenschappen

Nl En

Verklaring met betrekking tot oorlog in Oekraïne

Dinsdag 8 maart 2022

Het bestuur van de Vereniging voor Logica en Wijsbegeerte van de Exacte Wetenschappen (VvL) veroordeelt de militaire agressie van Rusland in Oekraïne onvoorwaardelijk. Wij staan op tegen de brute aanval van de Russische regering op een soevereine staat, op de democratie en op onschuldige mensen. In deze moeilijke tijden betuigen we onze volledige solidariteit en steun aan onze Oekraïense collega's.

flagukraine

Over de VvL

De Nederlandse Vereniging voor Logica en Wijsbegeerte der Exacte Wetenschappen, in de wandeling Vereniging voor Logica of VvL genoemd, is in de loop der jaren geworden tot een zeer gevarieerd gezelschap van logica-belangstellenden. De vereniging vertegenwoordigt niet alleen de academische logica, maar stelt zich uitdrukkelijk ten doel onderwerpen op het gebied van de logica en de wijsbegeerte der exacte wetenschappen in bredere kring onder de aandacht te brengen. De vereniging organiseert tweemaal per jaar een bijeenkomst in het midden des lands, en verleent verder steun aan landelijke initiatieven op het gebied van de logica. De vereniging fungeert ook de facto als een vereniging van Nederlandse alumni in de logica.

Zie dit document voor meer informatie over de geschiedenis van de VvL. Een biografie van de oprichter E.W. Beth is beschikbaar via deze link.

Leden

The VvL heeft momenteel ongeveer 170 leden, waaronder junior en senior onderzoekers in de logica in Nederland, maar ook masterstudenten en leden van het grote publiek. De VvL heeft ook ereleden (die hier binnenkort genoemd zullen worden).

illclibrar